vrijdag 11 september 2015

Dinsdag 1 september Barron Gorge National Park

Vanmorgen sortering van alle spullen in en uit de camper, want die moet overgedragen worden, en wij gaan naar het hotel.
Nog een laaste toeristische attractie. De Barron Falls. Wat veel water en wat een hoogte. 
Kuranda, het ernaast gelegen dorp, is bereikbaar met een oude dieseltrein en een kabelbaan. Natuurlijk valt het een met het ander te combineren. En in het dorp zijn markthallen vol met kleine winkeltjes, boetiekjes, galleries en eettentjes. 
Ondertussen loopt de parkeerwachter er rond met krijtjes. Een streep op de voor of achterband en als de auto twee uur later nog net zo staat dan kan er zo een bekeuring onder de wisser. 

In Cairns had Wim geboekt in hetzelfde hotel als wij, maar dat bleek toch een andere Ibis te zijn. Het onze lag iets meer uit het centrum en was een prachtig oud koloniaal gebouw. Met in de binnentuin een groot zwembad met bar. Er was ook nog wel een kamer voor Wim, overboeken was geen probleem en voor zes dollar meer had hij een super grote kamer met schuifpui en klein terras. Daar vermaakt hij zich nu nog een extra dag want zijn vlucht gaat overmorgen.

Het overdragen van de camper ging plezierig. Roger wou niet echt weten van, maar was ook wel nieuwschierig naar, onze avonturen op de Old Telegraph Track. Officieel mochten we daar niet komen met de huur camper en als ze ons daar weg hadden moeten halen met pech of erger, waren we er ook vast niet voor verzekerd. Maar gelukkig zijn we goed over gekomen. Hij was blij met de schone auto want een dag ervoor had hij er een binnen gekregen die vies en met een achterbank vol rommel was.
Wij hebben hem verteld van de ongemakken met het zonnepaneel, wat de bedrading van de accu's bleek te zijn en van de ontdooide spullen in de koel- en vrieskast.

Deze avond nuttigen we onze maaltijd in het hotel, geen drie sterren maar het is erg gezellig en we sluiten onze gezamenlijke vakantie fijn af. 

Nog een kop koffie op de kamer en dan [̲̅a̲̅][̲̅f̲̅][̲̅s̲̅][̲̅c̲̅][̲̅h̲̅][̲̅e̲̅][̲̅i̲̅][̲̅d̲̅] [̲̅n̲̅][̲̅e̲̅][̲̅m̲̅][̲̅e̲̅][̲̅n̲̅].

Morgenvroeg om half vijf komt voor ons de taxi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten