vrijdag 11 september 2015

Zaterdag 5 september Eᒪ ᑫᑌEᔕTᖇO

Voor acht uur zijn we op weg, dan is het ook nog niet erg warm met inpakken van de tent.
We beginnen nu ook last te krijgen van de geur van de dode krokodil.
Nog net voor we weg gaan zien we een grote visarend en leggen hem vast op de foto.
Onderweg naar onze route lopen er een paar prachtige ezeltjes langs de weg, we zien zwartte Cockatoos en een paar grote voor ons onbekende vogels. Net op de route zien we dat er links van de weg een groot terrein is waar rodeo gereden wordt, we gaan er even kijken. De cowboy of -girl moet in een afgesloten deel een kalf separeren van een groep van ongeveer tien stuks. Dan gaan ze door een hek waarachter een grote ruimte met een soort parcours met pionnen. Het kalf wordt er door gedreven net zo lang tot het stil staat en dan wordt de tijd stil gezet. Er wordt dan met een zweep geslagen. 
Leuk om eens te zien. 
We rijden langs de Victoria River waar nog ontzettend veel water in zit. En we vinden. De echte Gregory tree. De Baoab die we gister hebben vast gelegd was dus niet de goede. Hier was ook veel meer informatie bij aanwezig.

Even daarna zijn we bijna bij de grens van West Australie, daar wordt onze auto gecontroleerd op het meebrengen van vers fruit en groente. Ook walnoten in dop mogen niet mee. We hebben met de lunch al onze groenten gewokt en gegeten, op een paar uien na, die worden dan ook ingenomen. De mevrouw van de controle klimt zelfs op de klep van de auto om in de koelkast te kijken. 

In Kununurra kopen we weer in voor een paar dagen. We gaan nog naar het Informatie Centrum maar dat blijkt om een uur gesloten op zaterdag. We zijn niet de enige die er voor de deur staan....

Dan rijden we verder en rijden na een uurtje de Gibb River Road op, van origine voor de grote Road Trains die naar de afgelegen boerderijen gingen met veetransporten. 665 Unsealed Road, aan het begin een groot bord waarop vermeld staat of er ook delen zijn afgesloten, de wegconditie is goed, alles is open. Ook hier geldt dat de beste tijd om te rijden is tussen april en oktober, de droge tijd. Met een 4WD is dit het best te doen.
We denken er een dag of vier voor nodig te zijn en zijn ook niet behoorlijk onbereikbaar.

In 'El Questro' bivakkeren we vannacht, we kopen er een permit om morgenvroeg naar Emma Gorge en de Zebedee Springs te gaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten