donderdag 17 september 2015

Donderdag 17 september ᗰOᑎKEY ᗰIᗩ

Als we onderweg zijn beleven we over het algemeen niet zoveel. Misschien komt er eens breed vervoer langs of een extra grote Road train. Soms bloeien er hele velden bloemen geel of paars. Een zoutvlakte kan ook nog. Daar blijft het tot nog toe bij. Heftige dingen hoeven ook niet.
We zijn vandaag naar Monkey Mia gereden, laat op weg gekomen omdat de tent door condensvorming kletsnat was. Half negen weg en om vier uur op bestemming. Twee keer niet lang gepauzeerd want het stikte daar van de vliegen. En een boterham met een stapeltje vliegen is niet aantrekkelijk. Ook twee keer brandstof getankt. 
In Monkey Mia houdt Australie even op lijkt wel, je kan er niet verder op dit schiereiland. Er is een groot resort waar alle Campers en tenten die geen electriciteitsnet gebruiken rond een grasveldje worden gestuurd, zie maar of het lukt, er komen er steeds meer..... Maar we hebben gras en de haringen gaan er redelijk goed in.
Aaldert-Jan was hier 25jaar geleden ook en toen was er nog bijna niets geregeld aan accommodatie. Er werd wel al gezwommen met Dolfijnen en dat trekt de toeristen hierheen. 
Nu doen ze dat 'smorgens drie keer heb ik gelezen. De rest van de dag is het rustig.
Er staan wel drie grote bussen op het terrein. De kamers met badkamer zijn verdekt opgesteld maar er zijn er behoorlijk veel.
We hebben de zonsondergang gevolgd vanaf de pier in de baai, er zwom een Dolfijn en een Pelikaan. Er kwam een catamaran binnen die een sunset cruise had gemaakt. .
Ik vroeg een mevrouw hoe het geweest was en ze was heel enthousiast. We hadden een leuk gesprek waarbij ze ons ook de betekenis van het woord "Bami" heeft uitgelegd. Het komt er op neer dat het sprookjesachtig mooi is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten