vrijdag 11 september 2015

Woensdag 9 september ᗷᖇOOᗰE

Happy birthday Diane 💋 see you soon.
Vannacht was het een drukte van jewelste in de bomen boven onze tent. Het bleken Fruitbads te zijn, grote vleermuizen. De parkieten in de boom stelden hun bezoek niet op prijs. De buurman op deze camping die gister de poes gelijnd uit moest laten maar na een paar meter die kat van de lijn deed en haar toen meteen kwijt was, die voerde de vogels, ze wisten al precies om welke tijd ze bij zijn tent moesten zijn. Er liep daar ook nog een groet witte Pauw rond, zo te zien wonen ze er het hele seizoen of het jaar rond misschien wel. 
Bij het wegrijden uit Derby gooien we de tank nog even vol en bezoeken de Prison Boab Tree. Daar heeft zich in het verleden ook heel wat afgespeeld. Jonge Aborigines werden verhandeld als slaven. Tijdens transport werden ze soms vastgehouden in de Boab Tree. En ook als ze beschuldigd werden van het stelen en eten van vee. De weg naar Broome was lang en recht met hier en daar een brug over water, een rivier of een meer. 
In Roebuck Plains Roadhouse, onderweg een kop koffie gedronken, vijf dollar per mok erg heet en niet zo lekker.....

In Broome vol op levendigheid. Even bij het informatiecentrum langs en daar stond een echt koffiezette met heerlijk geurende koffie, de jongedame maakte mooie cappuccino met figuurtjes in de opgeschuimde  melk... Jammer we klotsen nog van de vorig hoeveelheid koffie. 

Prachtig strand in Broome.

We hebben inmiddels voor twee nachten een camping  geboekt. Er was nog een misverstand over het aantal personen, ik had het alleen over twee tenten gehad en na het afrekenen liepen we met ons drieën naar buiten. Ze stoof achter ons aan, en vroeg of we bij elkaar hoorden, na beaming daarvan zei ze bars; 'Get inside', wees naar binnen, draaide zich om en ging ons voor als moeder overste. Daar moesten we toen nog voor de derde persoon afrekenen. 

We gaan in Broome kijken op de Japanse begraafplaats, veel parelvissers kwamen uit Japan en veel zijn er ook omgekomen. Of omdat de zuurstofslang stuk ging, ze gingen met rubberen pak en een helm van zeven kilo het water in, de slag raakte soms bekneld of ze werden aangevallen door haaien. Ook was er een paar keer een tsunami. 

Eind van de middag zijn we het strand op gereden, dat kan hier naar het noorden toe een heel eind. Tegen zonsondergang zijn er kamelenritten op het strand, daar komen veel mensen op af, het is een prachtig kodakmoment, de silhouetten van kamelen tegen de ondergaande zon. Jazeker wij zaten ook klaar met ons toestel, en met een glaasje wijn en wat nootjes, prachtig.

In het keukentje van de camping, vrijwel direct naast onze plaats, ons eten gekookt en zitten eten samen.
Nu aan de koffie, ons eigen kopje moccona, bij het lampje boven de tent, gelukkig zonder vliegen en muggen, nog even lezen of bijpraten en dan weer vroeg naar bed.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten