dinsdag 15 september 2015

Vrijdag 11 september ᑭOᖇT ᕼEᗪᒪᗩᑎᗪ

Vandaag een flink eind gereden, meer dan 600km. Als je gravelroads gewend bent is de Highway een makkie. We hadden halverwege een overnachting ingepland bij Eighty Mile Beach, maar waren daar al zo vroeg dat we zijn doorgereden. De beide Roadhouses die we passeerden waren traditioneel stoffig en rood. Ze liggen dan aan een geasfalteerde weg maar de inham er naar toe is rode gravel, alle auto's die er in- en uitrijden laten dikke rode stofwolken na.

Wij overnachten uiteindelijk in Port Hedland. 
Voor we Port Hedland bereiken is het een komen en gaan van roadtrains, we zien grote terreinen waar allemaal stacaravans staan opgesteld, zal voor de werknemers zijn die in de ijzerertsmijnen werken of bij de zoutwinning. Op het park waar wij overnachten staan ook huisjes waar mannen en vrouwen in groepen wonen, sommige lopen altijd in hun werkkleding, geel met reflecterende strepen.

De tent moet op gravel staan, niet handig want de haringen gaan er niet zo makkelijk in. Het loopt tegen de avond, we eten wat de pot schaft, morgen even boodschappen doen.

Hier is internet en ik kan mijn blog uploaden. Een dag of tien gaan er de lucht in. De WiFi werkt makkelijker met Windows dan met safari en Apple, het Watts-Appen is lastig. Maar thuis zijn ze weer een beetje op de hoogte met wat we doen en laten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten