maandag 21 september 2015

Zaterdag 19 september KᗩᒪᗷᗩᖇᖇI

Ontzettend veel wind vannacht, de tent bleef amper staan, het was omdat wij er in lagen.....
Gelukkig is het wel droog. Bij het opruimen van de tent zou die er alsnog vandoor gaan, zo veel wind. 

In de campkeuken kunnen we gelukkig rustig ontbijten, zo denken alle kampeerders er over, er is genoeg ruimte hier.

We hebben plannen om naar Steep Point te rijden, het is een Unsealed Road. Als we bij het beginpunt komen staat er een bord met waarschuwingen. De auto moet high clearence zijn, die van ons voldoet daar eindelijk niet aan, er is maar weinig bodemvrijheid, bovendien moet er lucht uit de banden, dan is er nog minder ruimte onder de wagen. In onze fantasie zien we de auto al vastzitten in het mulle zand, want dat is het voor een groot gedeelte, een grote zandvlakte. Het is verplicht van te voren een Buschcamping te boeken, wij wilden eigenlijk in 1 dag heen en terug. Je zou drie uur over 150 km doen, dat gaat niet zo snel dus, en dan moet het nog mee zitten. Ook staat er dat we per persoon minimaal 10 ltr water per dag mee moeten nemen, er is daar niets, alleen natuur. We hebben wel veel bij ons en ook wel voor een extra dag eten...... We besluiten dit avontuur voor een volg,end vakantie in Australie te bewaren en keren de auto. Iets later bedenken we dat de verhuurmaarschappij er waarschijnlijk ook niet blij mee geweest zou zijn, we hebben het niet nagekeken maar het staat vast niet in het rijtje van toegestane off Road wegen.

We rijden nu naar Kalbarri, zoeken een camping en besluiten daar morgen in Kalbarri Nat. park een paar. Mooi plekjes op te zoeken, vanmiddag nog zien we vanaf een vrij hoog uitkijkpunt de omgeving.

We zien een EMU lopen met een stuk of zes opgeschoten jongen, autor gedraaid, daar moet een foto van gemaakt, nooit weer terug vinden natuurlijk.
Aan de omgeving zien we dat we meer de bewoonde wereld inrijden, meer boerderijen en grond waarop koren groeit.

Het is lente hier in West Australie, de bloemen bloeien steeds uitbundiger,  prachtig gezicht.

Na een terrasje! Enigszins aangeschoten ( ik dan) van twee glaasjes wijn op de vrijwel lege maag, gaan we in de camping keuken ons eten klaar maken. Brusselse spruiten! 
We komen in gesprek met Duitsers, van oorsprong Tjechen, die hier tien weken rond rijden. Ook een paar Australiërs komen erbij zitten. Het is gezellig.

Dan weer in de tent, met minder wind vannacht maar niet windstil helaas.

Zebravinkjes

Stromatolites


BanksiaRed Hill Outlook

Kalbarri

Geen opmerkingen:

Een reactie posten