dinsdag 15 september 2015

Zondag 13 september ᗪᗩᒪEᔕ GOᖇGE, ᕼᗩᗰEᖇᔕᒪEY GOᖇGE

Vanmorgen zijn we er optijd bij, om zeven uur is het kamp schoon en de boterhammen naar binnen. We rijden de auto naar de parkeerplaats en gaan de Dales Gorge wandeling lopen. We nemen de prachtige ijzeren trap naar beneden en steken onderaan de Fortescue Falls het water over en lopen de Gorge in. Prachtige rotswanden en kliffen. Witte papier berken en andere bomen, soms wat bloemen en water door het midden van de kloof. We lopen in totaal drie uur, helemaal achterin de kloof is Circular Pool een prachtig stil water met een kleine waterval.
We zijn steeds alleen omdat we zo vroeg zijn. Wanneer we omhoog geklommen zijn, dit keer langs stenen treden en een klein laddertje, komen we steeds meer mensen tegen die nu, zo rond de klok van tien, beginnen aan de wandeling. We worden gewezen op een grote leguaan die zich verschuild achter een boom, prachtig, zo een wilden we graag zien. 

We rijden naar het informatie centrum van Karijini National Park, een ijzeren gebouw. We kunnen wel zien wie er hier sponsor is, alles is van ijzer, ook de liggers op de parkeerplaatsen en de staanders van de verkeersborden. En dan die prachtige ijzeren trap bij de Dales Gorge!

Hier lees en hoor je hoe de Aborigines voor een appel en een ei mee werkten op de grote boerderijen van de Europeanen. Die brachten duizenden schapen naar Australie, je kunt je voorstellen dat het landschap door al die hoedjes en vretende bekjes totaal veranderde.  De Aborigines herkenden het landschap aan natuurlijke kenmerken, de Europeanen bouwden er huizen en kapten bomen om als dat zo uitkwam.

Dan besluiten we nog naar Hamersley Gorge te rijden, een prachtige kloof met een pool en water dat van over de stenen rotswand, verwarmd door de zon, naar beneden loopt. We zwemmen een poosje en gaan dan even heerlijk in de zon liggen.
Hier zijn de rotswanden van wit naar paars gekleurd, ik kan me voorstellen dat het een prachtig schouwspel kan zijn bij soms opkomst en ondergang. Helaas mag hier niet gekampeerd worden dus zijn we morgenvroeg niet in de buurt om te kijken.

We rijden naar de dichtstbijzijnde camping in Tom Price, daar zitten we nu aan de wijn met een rijstcracker en smeerkaas.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten