dinsdag 15 september 2015

Zaterdag 12 september KᗩᖇIᒍIᑎI ᑎᗩTIOᑎᗩᒪ ᑭᗩᖇK

Vanmorgen zijn we eerst boodschappen gaan doen, we willen weer voor een paar dagen de Bush in. Hier in het binnenland ligt het Karijini Nationaal Park. Een van de mooiste van Australië is ons verteld.
Eerst kijken we nog even bij de haven van Port Hedland, er is niet veel bedrijvigheid, misschien omdat het zaterdag is?
Eenmaal op weg zien we weer erg veel roadtrains want er zijn veel mijnen in de omgeving.

De rit naar het Karijini is al mooi op zich, veel bloeiende bloemen en prachtige bergketens. Je kan niet zomaar stoppen om foto's te nemen, gevaarlijk met al die grote vrachtwagens. 

We hebben Dales Gorge als doel vandaag, daar is ook een camping. Bij de camping zijn een aantal vrijwilligers onder een een prachtig afdakje hebben ze hun kantoor, kun je je inschrijven en krijg je een plekje toegewezen voor tien dollar p.p. 
We krijgen een ruime plek omdat daar nog schaduw is voor onze tenten, erg vriendelijk want zo'n plek is bedoeld voor een grote camper. Natuurlijk geen gras, hard grit. Maar er zijn een paar paaltjes voor het vastmaken van de ene kant en met het watertankje, een stuk hout en een steen fixeren we de andere kant. 

We gaan kijken bij de Gorge, de pool en de waterval. Via een prachtige ijzeren trap, op maat gemaakt voor de rotswand, lopen we naar beneden. Het is er prachtig. Jaap cancelt echter het zwemmen erin omdat ze waarschuwen voor asbest. In de rotswand zit asbest.
In een van de bomen bij Fern Pool hangen Fruitbats, het lijken zo zelf wel grote zwarte vruchten.
Morgen maken we een langere wandeling, nu gaan we lekker wokken met onze vers gekochte groente .
We gebruiken nog steeds de in Cape York gekochte wok, nadeel is dat er dan op het gasstel geen pan meer naast past, maar dat lossen we op door geen vlees te bakken en dat te vervangen door een handvol noten. Een vegetarische maaltijd.

We zien ondertussen de zon ondergaan aan een bewolkte lucht en dan is het donker.Geen opmerkingen:

Een reactie posten