vrijdag 11 september 2015

Donderdag 10 september ᗷᖇOOᗰE

Nog een dagje Broome. Voor het eerst dat we de tent nat hadden vannacht. De luchtvochtigheid is zo groot, als het afkoelt 'snachts druppen er grote druppels van de bomen. Het lijkt wel of het regent dan.  Vroeg in de avond al wordt alles klam, stoelen waar we op zitten voelen dan nat aan.

Langs de kust bij 'Entrance point' zagen we een groepje mensen martelen om een boot op de trailer te krijgen. Prachtige rotsachtige kust hier bij 'Roebuck Bay'. In deze baai kwam in1699. De expiratie William Dampier voor het eerst aan wal op zoek naar water. Hij noemde de baai naar zijn schip. 
Bij Gantheaume point zijn de voetafdrukken te zien van een dinosaurus. Maar alleen bij heel laag tij. Dat is deze dagen niet het geval dus moeten wij het met de afgietsels doen. Dit punt is weer benoemd naar een Franse Generaal.
De omgeving is indrukwekkend. Ook hier kunnen we met de auto het strand op. We rijden tot zo ver het toegestaan is, Aaldert Jan besluit vanaf hier langs het strand te lopen naar de camping terug. wij gaan nog even het stadje in, doen wat boodschappen en bezoeken Chinatown.
In de tijd van de parelvissers was dat een bruisend gebeuren met pubs, pensions en bordelen. Vandaag vooral kledingwinkels, schoenen, souvenirs, restaurants en heel veel parels. 

We zijn tegen zonsondergang nog weer naar het strand getogen, fles wijn, nootjes en toast mee.
De kamelen liepen weer braaf op en neer langs de waterlijn, met de ondergaande zon op de terugweg.

Weer terug op de camping hadden we ons driesterren diner in de campingkeuken, spraken een camping buur die met de kano op zee was geweest en daar enthousiast over sprak. Toevallig had ik ze op de foto staan, hij zat in de blauwe.
Gistermorgen was er een andere buur die ons vertelde dat hij was wezen vissen helemaal geweldig de ene makreel na de andere makreel haalden ze uit het water, veel te veel om mee te nemen en zo groot ook. Hij gaf ons het kaartje van de organisatie, zeer aan te raden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten