vrijdag 11 september 2015

Zondag 6 september ᕼOᗰEᔕTEᗩᗪ EᒪᒪEᗷᖇᗩE

We staan vanmorgen heel vroeg op. De zon komt hier om half zes op. En het is al eerder licht ook. Wij hebben om half zeven alles ingepakt en zijn om zeven uur bij Emma Gorge. Een wandeling van een uur heen en een uur terug, gelukkig is het nog niet zo heet. We komen in een soort grote grot die gedeeltelijk open is en waar op. Een paar plaatsen van boven af water naar binnen loopt ook drupt, ook is er op een plek warm water. Je zou kunnen zwemmen, maar het water is ijskoud. We blijven er even, zijn niet het eerst, er is een groepje met gids ons voor, maar we zijn er nog wel even met ons drieën, prachtige natuur.
Daarna gaan we naar de Zebedee Springs, daar is warm water waar je kan 'zwemmen'. De meeste mensen die er zijn, zo tussen de twintig en veertig man schat ik, zitten er gewoon in, het is ondiep en rotsachtig. Wij gaan er ook een poos inzitten en als we er genoeg van hebben lopen we de kleine afstand terug tussen prachtige palmen door en stappen weer in onze auto. 
We rijden naar de volgende camping 'Homestead Ellebrae', ongeveer 150 km verderop. Het rijd hier niet zo snel. Als we er dan zijn om half twee slaan we ons kamp op, het is te ver naar een volgende camping. Onderweg was niet veel; Bluey O'Maley's Crossing, Cockburn Range Lookout en de oversteek bij Durack River. De oversteek was droog, verderop stond wel water. Ook hier weer de grote onbekende vogels. 
De camping is warm, we zoeken het plekje met de meeste schaduw. Straks kijken bij de Creek waar je zou kunnen zwemmen en misschien nog even naar de Homestead, ze hebben daar scones met jam en Cream.....
En ze waren heerlijk de scones, mooi zo'n oude Homestead, ze gebruiken het alleen voor gasten van de camping en passanten, er staat een nieuwer exemplaar achter. De badkamer is gewoon een overdekte ruimte aan twee zijden open, met uitzicht op de tuin en de kreek. Wel met bad.
Bij ons op het kampeerterrein in het badhuis is ook een bad......
's Avonds een douche in het bijzondere badhuis, met water uit de kreek, opgewarmd in een 'Donky', een grote ketel gestookt op hout. 
En bij de tent nog een houtvuurtje, daar doen ze hier ook niet moeilijk over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten