vrijdag 11 september 2015

Woensdag 2 september EEᑎ ᖇEIᔕᗪᗩG

Al om half vijf met de taxi naar het vliegveld waar we om tien voor zes vertrekken naar Brisbane. We hadden verwacht dat de 23 kilogram per koffer wel een gemiddelde mocht zijn als we met ons drieën reizen maar dat was niet zo. Mijn koffer was te zwaar en ik moest ter plekke wat overdoen in de koffer van Jaap. Aaldert Jan had de Esky van Wim ingepakt met zijn kleren en kreeg daar nog vragen over, of er nog ijs in zat bijvoorbeeld, of batterijen. Ze ging waarschijnlijk niet uit van een combinatie van die twee.
We moesten in plaats van op rij 6 verhuizen naar rij 24, waarschijnlijk om het gewicht te verdelen in het nog half lege vliegtuig.
In Brisbane is het wachten op het vliegtuig naar Darwin. ook die vertrekt precies op tijd. deze is veel voller dan de eerste. Veel kleine kinderen ook. 
In Darwin komt onze bagage ook al vlot op de band binnen en wanneer we dan een taxi groot genoeg hebben gevonden, na eerst een poos in de rij te hebben gestaan, gaan we naar Verhuurbedrijf Britz voor de 4WD. 
Dit is een Volkswagen Amarok. De mooie tent van het plaatje is er niet bij, twee losse tentjes, maar is ook prima, makkelijk op te zetten. Later zal blijken dat de slaapmatjes niet zo geweldig zijn en we leggen er dan ook twee op elkaar omdat er vijf bij zijn. A.J neemt de beste en ziet het eerst aan. 
Jaap loopt eerst nog behoorlijk te mopperen over de auto, kapotte voorbumper, beschadigde velgen en hier en daar krassen en butsen. Niet zo mooi als die van Drive Beyond. 
Maar het is een schakel auto en hij rijdt prima en heeft cruise controle, toch wat voordelen. de spullen passen er goed in en de Esky ook. Er is geen vrieskast bij maar dan houden we daar met boodschappen gewoon rekening mee, een dagje vegetarisch is geen probleem.
De eerste nacht zetten we de tent op een camping een paar km buiten Darwin.
We gaan een goede, lange nacht maken na zo'n vermoeiende reisdag.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten