donderdag 17 september 2015

Dinsdag 15 september 2015 ᑕᗩᑭE ᖇᗩᑎGE ᑎᗩTIOᑎᗩᒪ ᑭᗩᖇK

We rijden vanmorgen het Cape Range Nationaal park in, er zijn verschillende baaien waar we wandelen en langs het strand zoeken naar schelpjes of anders interessante dingen. In de verte zien we nog walvissen jumpen. Soms zijn we van af de weg zo aan het strand en een andere keer moeten we door flinke zandduinen en is het nog ploeteren ook. Er is een schildpaddeninformatieentrum. The Jurabi Turtle Centre. De schildpadden komen van november tot januari 's nachts aan land om hun eieren te leggen die dan 90 dagen later uitkomen. Dat kun je dan gewoon volgen, je mag ze niet te dicht benaderen en maar beperkt licht maken. Er zijn drie soorten schildpadden, the green, the loggerhead en the hawksbill. We vonden nog een nest met uitgekomen eieren.

Er zijn daar ook een paar plekken waar je kan kamperen, bushcamps, maar zo te zien best vol en druk. Wij blijven nog een nachtje op dezelfde camping. 

In Turquoise Bay gaan we zwemmen en zonnen, voor het eerst deze vakantie, in Cape York kon het nooit i.v.m de krokodillen. Tot nu toe kon het hier niet ivm de stroming, ook in deze baai mag het alleen beperkt. Je kan hier ook snorkelen, het koraalrif is op korte afstand. 

Er is halverwege een informatiecentrum, daar wordt een informatieve, leuke film vertoont over het leven in de oceaan, in de verschillende baaien, erg leuk.

Tegen vier uur rijden we terug naar Exmouth, Joost had via de Sms gevraag of we hem willen bellen. In het Visitorcentrum daar bellen we via WiFi en Whats-app.

Hier mogen we ook met die 4x4 op het strand en maken dan ook nog een uitstapje op die manier.

Als we later op de camping zijn, na het eten en net nadat de duisternis is ingevallen, denken we een hond te zien, we schijnen er op met ons licht en zijn van mening dat het een Dingo moet zijn. Hij verdwijnt weer zoals hij kwam, stil en schuw.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten