zaterdag 29 augustus 2015

Zaterdag 29 augustus. ᗯEEᖇ ᗩᗩᑎ ᗪE KᑌᔕT.

Vanmorgen was er bij de rivier niet veel te doen, wat vissen die onrustig waren, maar geen krokodillen. We lopen nog wat rond daar en zien papegaaien, rosella's en Kangaroos. Aaldert Jan had een ontmoeting met wel zestig koeien, ze vonden hem enger dan andersom. Die koeien lopen daar gewoon rond, gisteravond was er ook een met een kalf op de oever aan de overkant, we hadden toen net de krokodil gezien en zaten vol spanning te kijken of er iets ging gebeuren..... De koeien schrokken van onze stemmen, dus weer weg.
Ontbijt maken, eitjes koken, koffie zetten en de lunch alvast maken voor onderweg, we worden er helemaal behendig in. Geen faciliteiten hier dus tanden poetsen met een flesje water. Dan gaan we weer op weg, richting de kust, we komen uiteindelijk terecht in Wonga, een klein plaatsje. De derde poging, want het is weekeind en mooi weer, de campings zitten vol. 
In Laura zijn we ook nog even Quinkan and Regional Cultural Centre geweest, wat wijzer geworden over de leefwijze van de Aborigines en de komst van de white men. 
In Mossmann hebben we in een supergrote supermarkt, wat een verschil met die van gisteren, een paar Barramandi en een stuk zalm gekocht voor op de barbecue straks. De koelkast werkt weer dus voor morgen ook boodschappen en dan moeten we gaan opmaken wat er is, dinsdag moet de auto weer ingeleverd worden. Hij moet eerst nog schoon, rood stof komt overal uit en zit overal tussen, maar dat is voor dinsdag een zorg. Eerst nog een paar dagen aan de kust tot aan Cairns. 
We hebben al deze dagen geen WiFi en maar een enkele keer telefoonnetwerk. Vandaag een keer van die gelegenheid gebruik gemaakt en een sms naar huis gestuurd, een teken van leven.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten