zaterdag 29 augustus 2015

Donderdag 20 augustus 2015 TᕼE OᑌTᗷᗩᑕK

Vandaag rijdt Aaldert Jan ons de bewoonde wereld uit. Even na Cape Tribulation staat er een bordje langs de weg met de mededeling dat er de komende 30 km geen toilet is!  Er wordt best veel aan de weg gewerkt en er zijn veel nieuwe stukken met asfalt. Er naast soms dik tropisch ondoorgaanbaar oerwoud, dan weer rotsachtig, stukken bos die (bewust?) afgebrand zijn. Wanneer je eens hoog reed en er overheen kon zien, zag je kilometers lang woud waarin het beter was niet te verdwalen. We hadden een tiental creeks te passeren waarvan er drie met water. Alledrie ondiep en met (ver)harde bodem. Niet echt spannend dus. Er waren stukken weg waar we de snelheid terug moesten nemen tot tien km per uur zo'n wasbord was het. Op zo'n stuk weg was het dat we een dappere fietser passeerden. We zien weinig wild, een dood wild varken. Jaap zag een paar grote Kangaroos en er kwam een wallabie de weg over steken. Er liepen wat koeien op de weg. Veel vogels zagen we ook niet. 
Vlakbij Helensvale stoppen we  bij Lion's Den Pub. Dit is een van de  oudste pubs van het noorden van Queensland. Er is nog de originele houten bar en piano en een grote verzameling slangen op sterk water. Gelukkig is de koffie vers gezet. 







In Cooktown doen we wat inkopen, het is een oud slaperig stadje, rechte wegen in blokvorm. Van de 94 café's uit de tijd van de goudkoorts zijn er nog drie café's over, The Top, Middle en Bottom pub. 
We kamperen op THE Old Laura Homestead camping Area in Rinyrru (Lakefield) National Park. Een bushcamp bij de droge Laura rivier, zonder faciliteiten. Feitelijk moet je reserveren maar als je niet weet hoe ver je rijdt en je hebt geen bereik met je telefoon is dat wat moeilijk dus met kans op een penalty overnachten we hier.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten