zaterdag 29 augustus 2015

Maandag 24 augustus 2015 E᙭ᑭEᖇIEᑎᑕEᑎᗪ 4ᗯᗪᖇIᐯEᖇᔕ

Goed geslapen en om zes uur wakker. Aaldert Jan is ook op en we gaan samen op pad. We gaan fotograferen en zwemmen in the Saucepan (die is dieper dan The Twin Falls en in Elliott kan niet gezwommen worden), in mijn fantasie zwemmen daar in de diepte hele grote vissen (waar kleintjes zijn, zijn vast ook grote), dus vind ik mij zelf wel dapper. Je zou maar kunnen kiezen uit zulke zwembaden achter je huis. 
Wim en Jaap hebben ondertussen ontbijt gemaakt, bang voor het 'koude' water, wat trouwens absoluut niet zo was. Daarna opruimen en weer verder op de OTL.  

In ons boekje staat: The next section of the OLT should only be undertaken by experienced 4WDrivers! 

Dus we gaan verder. 
0.2 Canal Creek: plasje water. 
4.0 Sam (or Turkey) Creek: Rotsachtige ondergrond, redelijk lang door water, goed te doen.
5.8 Mistake Creek: prachtig, rotsig en zand, heel ongelijk maar mooi om te doen. 
7.8 Cannibal Creek:  Steil naar beneden, meteen rechtsom, niet door diepe stukken en dan weer omhoog. Zanderige bodem. 
9.8 Cypress Creek: hele oude brug! Oude boomstammen naast elkaar, kraken en kreunen. Voorzichtig gepasseerd.  
17.5 Logan Creek: zandgrond, beetje steil naar beneden. Prachtig plekje, Wim heeft zijn hengel er nog even uitgegooid en we hebben er geluncht. 
23.0 Nolans Brook: Hier staan vijf auto's, er wordt druk besproken hoe er door heen gereden moet worden. Er zijn meerdere ingangen en doorgangen. Wij, dwz de mannen, hebben al vlot besproken hoe ze er door willen rijden en gaan als eerste. Veel aanwijzingen komen er van alle kanten. Als blijkt dat het gros het niet eens is met de eerste keuze van de mannen volgen ze het advies op en nemen de ingang er naast. Het gaat prima en ze komen veilig aan de overkant. Dan is er geen houden aan en gaan ook de anderen er door, wij wachten ze niet allemaal af en gaan verder. 
De rest van de track is moerassig, gaat naar de Jardine River, waar je kan kamperen op de oever en dan moet je weer terug naar de bypass om met en veerpont te kunnen oversteken. Wij slaan dat over en gaan meteen de bypass op. Het is een zware weg, erg veel gaten, kuilen, scheuren en smal. Toch worden we door het oudere stel met veel snelheid gevolgd, we laten ze op een breder stuk even passeren. Als we dan op de brede doorgaande weg komen blijkt het nog afwisselend strak en wasbord te zijn. Ons zonnepaneel heeft zwaar te verduren, we draaien het nog twee keer vast. 
We steken de Jardine River over, doen in Seisa wat boodschappen en gaan voor vannacht (welkom to Paradise) Loyaltie Beach camping op. De diepvries heeft niet genoeg stroom gehad dus de groente moet op, we eten wraps met groente en kip (noten voor mij). En ik doe de was hier. 
We staan met de auto en bijna op het strand en zien de (snelle) zonsondergang. 
























Geen opmerkingen:

Een reactie posten