zaterdag 29 augustus 2015

Dinsdag 25 augustus 2015 TO TᕼE TOᑭ

We rijden naar het uiterste puntje van Cape York. Vanaf de camping is er nog een binnendoor route naar de weg die voor de hoofdweg doorgaat. 14 km ten noorden van Bamaga passeren we  Lockerbie  Homestead, waar 'Ginger Dick Holland' met zijn gezin zo'n dertig jaar gewoond heeft. Zijn dochter, Ann Holland heeft er een boek over geschreven 'The Holland Family'. Er zijn veel huizen die verlaten en verwaarloosd en overwoekerd zijn door de natuur, ik heb begrepen dat de bewoners vertrokken zijn nadat de grond teruggegeven was aan de Department of Native Affairs.
Op dit punt staat The Croc Tent (www.facebook.com/thecroctent) souvenirs verkoop en tips over de omgeving. In dit gebied rijden we door prachtig Rainforest met o.a grote Cypress Pine.
Bij onze bestemming aangekomen trekken we onze wandelschoenen aan om over de rotsen te kunnen lopen naar het uiteinde vanAustralië.



W̤̮e̤̮ h̤̮a̤̮v̤̮e̤̮ m̤̮a̤̮d̤̮e̤̮ i̤̮t̤̮

Het is redelijk druk, er is ook een touring4WD touringcar aangekomen met een twintigtal oudere, nog ouder dan wij, mensen. Bij het beroemde bord wil iedereen natuurlijk geportretteerd worden. Als wij dan eindelijk ook op de gevoelige plaat zijn vastgelegd, is het rustig na ons. Toevallig is er net ook het viertal mensen dat gister op de OTL reed. Zij maken even een foto van ons. We zien nog een schildpad zwemmen, en ter hoogte van de waterrand, zover dat mogelijk is, weer terug naar het beginpunt. 
Daar pakken we de auto en rijden het strand op waar we een heel eind verder op het strand gaan lunchen, het is er erg warm.
Er komt daar ook nog een rivier binnen waar een paar mensen staan te vissen, die zijn waarschijnlijk vanaf de andere kant daar gekomen we zien niet nog neer auto's staan hier.
Net voor het eindpunt is in 1980 het Pijinka Wilderness Lodge gebouwd, het ligt er nu verlaten en vervallen bij. Je kan geen kamer meer boeken.

Het rijden op het strand beviel ons wel en we besluiten naar een iets meer zuidelijk punt te gaan waar dat zou moeten kunnen: Somerset Beach. Maar dat is niet zo. Dan nog iets zuidelijker een pad op, richting weer wat resten van een oude verlaten residence. Hier staan ook een aantal kanonnen, waarschijnlijk afkomstig van een wrak gevonden in 1890. Gevonden bij het parelduiken, er zou ook 700kg zilver gevonden zijn wat gebruikt is om het familiebestek te maken.

Dan komen we vast te zitten in het mulle zand, we moeten de wind uit de banden laten en los komend besluiten we terug te rijden want het lijkt er niet op dat het pad beter wordt.

We boeken in op Punsand Bay Camping Resort waar we twee nachtjes verblijven zullen. De plekjes op het strand zijn volgeboekt maar een beetje schaduw van de bomen is ook prettig.















Geen opmerkingen:

Een reactie posten