zaterdag 29 augustus 2015

Vrijdag 21 augustus 2015 ᗯᗩKKEᖇ ᗯOᖇᗪEᑎ ᗰET ᐯᖇEEᗰᗪE GEᒪᑌIᗪEᑎ

Waarschijnlijk voornamelijk vogels, o.a de Coockaburra. Geluiden die lijken op een blaffende hond tot het geluid dat lijkt op dat wat je hoort wanneer je een touw heel snel ronddraait. In het donker hoorde ik zo nu en dan een wallabie voorbij hoppen. Het is een mooie rit vandaag de weg is goed. Alle oversteken die we maken zijn droog of bijna droog. Op een gegeven moment stak er een schildpadje over, heel vreemd wat doet zo'n beestje daar. We zijn gestopt en Ik heb het naar de overkant gebracht.
Het landschap was heel wisselend, dichte bossen, open bossen, dorre grasvelden met boompjes en heel veel termietenheuvels. 
Veel vogels gezien vandaag, een ijsvogeltje, witte en zwarte! Coockatoo, kraaien, een emoe, diverse roofvogels, 
Bij het Telegraph Station in Musgrave wees de eigenaar ons een boom aan waarin Night Herons zaten, ze lieten zich niet makkelijk zien maar we hebben ze gevonden. 
Ook waren we in Coen vandaag, een hoofdstraat met een kroeg waar Aborigines een biertje zaten te drinken, paar winkels, een benzinestation en een garage. Voor de garage zagen we een Laro met een kapotte krukas, hij was gehaald op een aanhanger en werd daarop door twee monteurs gerepareerd, een heftruck fungeerde als krik. 
Onze slaapplaats voor vannacht is op de laatste camping voor het Nationaal park. Het Archer River Roadhouse. Hier kunnen we ons lekker douchen, zolang de generatoren aan staan is er licht en warm water.  Terwijl we in het donker na het eten wat zitten na te praten zien we over de weg een Road Train rijden, zo te zien aan de zijlichtjes, met een stuk of zes aanhangers. 

































Geen opmerkingen:

Een reactie posten