zaterdag 29 augustus 2015

Vrijdag 28 augustus 2015 ᔕI᙭ ᗰIᒪE ᗯᗩTEᖇᕼOᒪE

We waren voor de tweede keer op Archer River Camping. De vorige keer was er 's avonds tot een uur of zeven een kleine groep Aborigines. Gisteravond was er een groep van rond de twintig mensen. Een kwam binnen met autopech en sleutelde de hele avond op het parkeerterrein. Ondertussen begonnen ze tegen elkaar te schreeuwen. Dat ging de hele nacht door, ze verplaatsen zich om tien uur naar de oever van de rivier maar de geluidsoverlast bleef.
Voor we vertrekken bekijken we nog even de foto's van de verschillende keren dat er daar wateroverlast was geweest. En we tanken. 
We rijden over de hoofdweg terug richting Laura. De hoofweg hier is niet zoals je je dat in Nederland voorsteld. Veel rood gravel en stof en zo nu en dan een mooi stuk asfalt.
In Laura doen we wat boodschappen bij een authentiek dorpswinkeltje en besluiten vandaar weer iets terug te rijden maar dan richting Old Laura in in het Lakefield National Park te gaan slapen op de Buschcamping 'Six Mile Waterhole' . We rijden de Busch in en komen pal naast de Laura River uit en kamperen daar op de rivieroever. Wim vangt nog een paar visjes, wel goed opletten daar. Eind van de middag zien we daar een krokodil zwemmen op zo'n vijftig meter afstand. Als Jaap in het donker kijkt met de lantaarn ziet hij vier paar ogen boven het water. Wij slapen allemaal hoog en kruipen dan ook tegen de normale tijd, ongeveer half negen,de tent in. Het is volle maan en niet aardedonker wat weer handig is voor de middennachtelijke toiletgang.















Geen opmerkingen:

Een reactie posten